Weboldal készítés gyorsan – mennyi ideig tart?

Weboldal készítés gyorsan – mennyi ideig tart?

A weboldal készítés gyorsan is megoldható, de ez attól függ, hogy mennyire összetett az elképzelés, illetve mekkora tartalom mennyiséget kell hozzá létrehozni. Tehát egy oldal elkészítésének sebességét az oldalhoz rendelkezésre álló tartalmak mennyisége – az elkészítendő tartalmak mennyisége, az oldal funkcionalitása határozzák meg.

Minden folyamatot külön szakember végez. Így effektive gyorsabban is lehet dolgozni, de amig a fő kulcsszavakat a keresőoptimalizálással foglalkozó kolléga nem adta le a szövegírónak addig az nem tudja elkezdeni a marketingszövegek elkészítését.  Ugyan így, amig a weboldal térképe nem ismert, addig nehéz a menü layoutját megtervezni a grafikusnak.

Tehát abban az esetben, ha a megrendelő előre tudja azt, hogy a weboldalnak mit kell pontosan tudnia – például szimpla tevékenység bemutatás, árajánlatkéréssel – valamint a tevékenységhez megvannak az illusztrációk és a marketing szövegek, akkor a grafikai layoutot kell megtervezni és mindent a weben összeillesztve felépíteni.

Az idő pénz – van amikor a gyors megoldások kellenek

Természetesen mi is tisztában vagyunk vele, hogy vannak olyan esetek, amikor a weboldalt gyorsan el kell indítani. Az ilyen eshetőségekre is vannak megoldásaink. Viszont ahhoz, hogy egy oldal ténylegesen sikeres legyen időre van szükség, míg a siker szempontjából kardinális folyamatokon végig mennek kollégáink.

Ha ezt az időt meg akarjuk spórolni, akkor a későbbi sikereket veszélyeztetjük. A jó megoldás ilyenkor az, hogy az oldal főoldalából egy kivonatot készítünk, melyet kirakunk elérhető aloldalként rejtett menüvel és lábléccel. A kötelező jogi aloldalak már ekkor is elérhetőek. Ezzel már az oldal elérhető, és a látogatók tudnak böngészni addig is, míg a további tartalmak felkerülnek. Ezt követően, ha a fő termékek, szolgáltatások aloldalai, a kapcsolati aloldalt elkészítve a menü is élesíthető, így már szinte az egész oldal teljesen elérhető a látogatók számára. A legutolsó fázisban szoktuk élesíteni a fontos, de induláshoz nem kötelező oldalakat, úgy, mint a hírek aloldalt és az oda tartozó elemeket.

Ha így 3 lépcsőben publikáljuk az oldalt, akkor gyakorlatilag gyorsan tudunk haladni, úgy, hogy az oldal már az elején is „csökkentett módban” elérhető. A teljes publikálás után jöhetnek az apró finomítások.

Weboldal készítés gyorsan – mennyi ideig tart?

Lehet e weboldalt készíteni egy nap alatt

Igen, akkor, ha az oldal tartalmai elő vannak készítve. Ha belegondolunk akkor sem egy nap lesz a weboldal készítési ideje, mivel már előtte a tartalmak összeállításával időt töltünk el. Viszont, ha ezzel már a kezdetekor rendelkezünk, akkor az oldalt végső felépítését gyorsabban el lehet készíteni.

Mi van a domainnel és tárhellyel?

A tárhelyet gyorsaság érdekében azonnal biztosítunk számodra, míg a partnerünk segítségével pár órán belül regisztráljuk és elérjük. Így amíg az alapok és az oldal készül, addig az éles domain is elérhetővé válik. Az SSL a weboldal élesítése előtt aktiválásra kerül. Így erre nem kell várnunk.

Másabb a helyzet akkor, hogyha a domain már valahol van regisztrálva, de nem ott akarjuk a weboldalt hosztolni. Akkor át kell a domaint irányítani, a névszerverek átállása pedig idővel jár, arra rá kell számolni hozzávetőlegesen 2-4 órát. Ha már rendelkezünk a szükséges a belépés arra az oldalra, ahol meg lett vásárolva és ahol kezelni lehet a domain adatait. A tárhely abból a szempontból bonyolultabb, hogy ott a php verziót is be kell állítani pár fontosabb beállítás mellett. Ha ezt annál a hosztingnál nem lehet beállítani, vagy a kapcsolat oldalon kell ticketet leadni rá ez is növeli a készítés idejét.

Weboldal készítés gyorsan – a lehető leggyorsabb megoldás kell?

Ebben az esetben azonnali segítségedre leszünk. A kapcsolati oldalon ezt jelezd felénk mindenképp, illetve megköszönjük, ha jelzel egy határidőt. Amint ezt az űrlapot kollégánk megnézi – 1 órán belül – felhívunk és egyeztetünk mindent, úgy, mint az oldal célját, a tartalmak mennyiségét, a projekt invesztíciójának mértékét. A részletek pontosítása után azonnal is vágunk a projektbe.