Hatékony linképítés – ez fog működni 2021-ben

Hatékony linképítés – ez fog működni 2021-ben

Az elmúlt években folyamatosan drágulnak a PPC árak és a közösségi média is egyre nagyobb ütemben változik. Ezért egyre nagyobb az a réteg, akik a keresőoptimalizálás felé fordulnak, abból biztosítva az oldalukra a kellő mértékű látogatottságot. Bárki, aki már foglalkozott bármilyen szinten is a SEOval tudja, hogy a hatékony linképítés egy megkerülhetetlen kulcsa a sikereknek.

Persze a keresőoptimalizálás egy sokkal összetettebb folyamat. Írtunk már korábban az alapokról, sőt a linképítés gyakorlatáról is az aktuális trendeknek megfelelően. Ebben a cikkben kifejezetten a hatékony folyamatokkal foglalkozunk és azzal a bevált rendszerrel, ami valóban eredményekhez fog vezetni a Te oldalad esetében is.

Hatékony linképítés – ez fog működni 2021-ben

Hatékony linképítés – a megfelelő tartalom az első

A hatékony SEO folyamatok alapvető építőköve a minőségi tartalom. Ez úgy igaz a weboldal esetében, mint a linképítéskor elkészült cikk esetében is. A terjedelem, a szöveg minősége, az olvasó felé az élvezhetősége mind fontos tényezők. A céloldalak szövegezésének rendben kell lennie és önmagukban is jól rangsoroló tartalmak fognak előrébb kerülni a folyamat során.

A másik említendő dolog a tartalom bővítés és aktualizálás. Ha egy jól rangsoroló oldalon jobb eredményeket érünk el, és az összetett SEO munka elkezd beérni akkor is ügyelni kell rá, hogy az oldal aktuálisan legyen tartva és a rajta található tartalom bővítve legyen a megfelelő módon. Mindez nem egy különösebben bonyolult folyamat, de időt kell rá szánni és ennek a nyomon követesé sem egy egyszerű feladat a legtöbb weboldal esetében.

Tehát összefoglalva, a jól megfogalmazott a célpiac számára kellően élvezhető, mégis strukturált tartalmak jó pozíciókat fognak elérni. Ezt tovább lehet javítani – és kell is – a linképítéssel. De hosszútávon kell foglalkozni velük, így lesz tartós a siker.

Az sem mindegy, hogy egy adott tartalom a google-ben hogyan jelenik meg. A meta kitöltése nem csak SEO szempontból fontos, hiszen egy egyedileg megírt leírásra, vagy egy hangzatos címre, ígéretre előbb fog kattintani a látogató, mint a SEO plugin által kiollózott tartalmi részre. Ennek fontossága és szerepe 2021-ben tovább nő az algoritmus változásából adódóan.

Hatékony linképítés – ez fog működni 2021-ben

Hatékony linképítés – nem mindegy honnan hivatkoznak ránk

A hatékonyság szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy honnan jön a hivatkozás, hiszen hiába a legjobb minőségű szöveg, ha a linképítés nem a best paractice szerint zajlik. Azaz fontos, hogy értékes domainről, egyedi címről érkezzen a hivatkozás olyan oldalról, melynek alacsony a spam score-ja. A hivatkozást tartalmazó oldal kora, látogatottsága, tartalmak mennyisége és relevanciája mind meghatározóak a siker szempontjából. Ebből adódóan lehetnek ekkora differenciák az egyes linképítések árában.

Mivel tisztában vagyunk vele, hogy az egész folyamat szempontjából időt nyerhetünk a minőséggel, mi ebben a legjobb szolgáltatás nyújtását céloztuk meg. Így egy tervezett ütem szerint a lehető legoptimálisabban végezzük a tevékenységet megbízóink számára.

A cikk végére érve, tehát ez a két fontos szempont, amik az ide évben a legnagyobb sikereket hozhatják, ha erre tartósan és konzekvensen ügyelünk.